Salarii si pontaje

Pentru a realiza avansurile din „Salarii – pontaje” se alege „Avansuri” si se completeaza suma de avans in campul avans sau in campul avans CO daca este un avans pentru concediu de odihna.

Pentru a calcula lichidarea se alege „Pontaje+calcul salarii”.

 

Se aleg pe rand salariatii carora le realizam pontajul.

Se ponteaza zilele lucrate zilele de concediu de odihna, ore suplimentare, absente.

Daca salariatul respectiv are concediu medical se completeaza „D” la Conc. boala. Apoi se completeaza seria si nr concediului zilele de concediu ca in imaginea urmatoare:

Daca nu exista cele enumerate mai sus se alege „Calcul automat salarii”.

Pentru a vizualiza datele cu pontajele se alege „Vizualiz. date pontaje”, apoi se aleg salariatii in functie de tipul angajarii: „Cu contract munca”, „Contr., conv.civile”, „Asigurati social” sau „Toti salariatii”.

Similar se realizeaza si modificarea pontajelor prin alegerea „Modific. date pontaje”.

Pentru verificarea corectitudinii pontajelor se alege „Verificare pontaje” si apoi una din variantele: „Pers. cu pontaje”, „Zile lucrate”, „Pontaje duble” sau „Negasite in pers.”

Pentru introducerea persoanelor intretinute se alege „Persoane intretinute” apoi „Introduc persoane noi”. Pentru a vizualiza se alege „Vizualizare date” iar pentru modificare „Modificari date”

Pentru introducerea persoanelor intretinute se alege salariatul care intretine persoana respectiva.

Apoi se introduc datele despre persoana intretinuta.

Pentru listari se alege „Liste curente+anter.”.

Pentru a genera nota contabila de salarii se alege „Nota contabila sal.” si apoi optiunea „Generare”. Daca nu exista un model de nota contabila sa alege „Creare model note”.

Pentru a crea fisele fiscale din luna a 12-a se alege optiunea „Fise fiscale” apoi „Creare”.
Pentru a vizualiza fisele fiscale se alege „Vizualizare”, pentru a lista – „Listare”.
Tot de aici se face si salvarea fiselor fiscale pe discheta prin alegerea optiunii „Salvare discheta”.
Tot aceleasi optiuni le avem si la „Borderoul de insotire”.

Pentru o mai buna functinare a programului este indicat sa se faca o reindexare a bazelor de date periodic. Se alege „Intretinere fisiere” si apoi „Reindexare baze de date”.
Pentru a face inchiderea de luna din modului de salarii se alege „Intretinere fisiere” si apoi „Inchidere luna”.

Pentru a vizualiza si actualiza declaratiile se aleg pe rand submeniurile: „Vizual./mod. fis. A11”, „Vizual./mod. fis. A12”.
Pentru a lista declaratiile se aleg pe rand optiunile de listare pentru fiecare dintre declaratii.
Listarea se poate face: la ecran prin alegerea optiunii „Ecran”, la text ecran prin alegerea optiunii „Text Ecran”, in fisier prin alegerea optiunii „Fisier” si se poate alege numele fisierului si locatia lui pe hard, in word prin alegerea optiunii „Word. Listarea la imprimanta se poate face atat din dos cat si din windows. Pentru listare din dos se alege direct optiunea „Imprimanta” iar pentru listarea din windows se alege mai intai optiunea „Windows” apoi se poate alege „Imprimanta” pentru a lista la imprimanta sau „Ecran” pentru a lista in windows la ecran.
Declaratia se poate salva atat pe discheta – prin alegerea optiunii „Salvare pe discheta” cat si pentru internet prin „Salvare pt. Internet”.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).