Exemplu Utilitare

In „Utilitare” se pot realiza urmatoarele operatii: Ordine plata interne, Dobanzi bancare, Dispozitii de plata, Eliminare articole sterse, Salvari baze de date si Restaurari baze de date.

    Pentru a realiza ordine de plata interne se executa urmatorii pasi:
– Se alege „Ordine plata interne” si apoi „Adaugare ordine interne”.

     Va apare o fereastra noua in care va trebui sa se completeze ordinul de plata ca in exemplul urmator:

     Pentru a completa beneficiarul ordinului de plata apare o fereastra de unde ne putem alege un beneficiar folosind tasta „F1” sau putem introduce unul nou folosind tasta „F4”.

     In cadrul sectiunii „Utilitare” se poate calcula si rata la un credit atunci cand se stie numarul de luni pe care se desfasoara creditul si dobanda care se aplica acestuia.

     In exemplul de mai sus cu un credit in valoare de 5000 lei, pe 12 luni si cu o dobanda de 21% se obtin urmatoarele rezultate:

     Pentru a realiza dispozitii de plata/incasare se alege „Dispozitii de plata” si apoi „Adaugare dispozitii”

     Dispozitia de plata/incasare se completeaza ca in exemplul urmator:

     Dupa fiecare stergere a unui articol in cadrul programului pentru o mai buna functionare se recomanda folsirea optiunii „Eliminare articole sterse”. Se poate realiza o eliminare a articolelor sterse din luna sau din tot anul.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).