Baza de date CASS

 Pentru a crea declaratia pentru Casa de Sanatate din „Personal salarizat” se alege „Baza date pt. CASS”. Apoi se alege „Creare fis. asigur.-3a”.

    Pentru a egaliza total virat angajat cu total datorat angajat se apasa tasta „F4”. La fel pentru a egaliza total virat luna cu total datorat luna.

Similar se creaza toate declaratiile pentru Casa de Sanatate.
Pentru a crea declaratia cu coasiguratii se alege „Creare fis. coasig.-3b”.
Pentru declaratia cu date despre angajator se alege „Creare fis.angaj.-3c”.
Pentru declaratia cu contributia de 0.75% pentru concedii de boala se alege „Concedii boala dec. A1”.
Pentru fisierul cu angajatii aflati in concedii de boala se alege „Concedii boala dec. A2”.

    Pentru a crea declaratia cu O.P.-urile se alege „Creare fis. ord. plata”.

Se completeaza in campurile Nr. OP si Data OP cu numarul respectiv data O.P.-ului cu care s-au platit contributiile la Sanatate.
Pentru a vizualiza si actualiza declaratiile se aleg pe rand submeniurile: „Act. fis. asigurati-3a”, „Act. fis. coasigur-3b”, „Viz. fis. angajator-3c”, „Viz. declaratie A1”, „Viz. declaratie A2”, „Viz. fis. ord. plata”.
Pentru a lista declaratiile se aleg pe rand optiunile de listare pentru fiecare dintre declaratii.
Listarea se poate face: la ecran prin alegerea optiunii „Ecran”, la text ecran prin alegerea optiunii „Text Ecran”, in fisier prin alegerea optiunii „Fisier” si se poate alege numele fisierului si locatia lui pe hard, in word prin alegerea optiunii „Word. Listarea la imprimanta se poate face atat din dos cat si din windows. Pentru listare din dos se alege direct optiunea „Imprimanta” iar pentru listarea din windows se alege mai intai optiunea „Windows” apoi se poate alege „Imprimanta” pentru a lista la imprimanta sau „Ecran” pentru a listat in windows la ecran.
Declaratia se poate salva atat pe discheta – prin alegerea optiunii „Salvare pe discheta” cat si pentru internet prin „Salvare pt. Internet”.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).