PREZENTARE SI CREARE SOCIETATE

     C V R este un pachet de programe ce acopera marea majoritate a activitatilor financiar-contabile ale unei societati, oferind posibilitatea administrarii activitatii de la operatiuni contabile curente (facturare, inventariere, registre de casa, urmarire obligatii, calcul salarii s.a.) pana la statistici si formate de raportare cerute de institutiile publice, banci si administratii financiare, care sunt permanent actualizate, chiar si de catre utilizator, in functie de schimbarile legislative.

     Aplicatia este structurata pe mai multe module, in cadrul acestora modulul de salarii fiind apelat distinct fata de celelalte.

     La intrarea in aplicatie nu sunt accesibile decat modulele Deschidere sesiune si Terminare.

     Modulul Deschidere sesiune permite: selectarea societatii pentru care se doreste introducerea datelor, vizualizarea caracteristicilor societatilor, adaugari si eliminari de societati, setarea imprimantei, vizualizarea help-ului, intretinerea bazelor de date, care se recomanda a se selecta periodic, (verificare consistenta, reindexari iar in caz de nevoie reparari baze de date, precum si salvarea unui fisier cu datele despre portofoliul de firme pentru care are loc evidenta contabila), vizualizarea planului de conturi general si a monografiei pentru conturile sintetice de gradul 1.

     De asemenea, accesul in aplicatie poate sa se faca cu sau fara parola, iar aceasta sa fie modificata. Aplicatia permite lucrul mai multor utilizatori si vizitatori (au drept doar de vizualizare, fara drept de modificare a datelor) si al unui supervizor. Supervizorul are atribuite drepturi depline, cum ar fi posibilitatea introducerii de date intr-o luna anterioara sau restrictionarea utilizatorilor la anumite module din program.

     Un ultim submodul din Deschidere sesiune este Fisiere utile, pe fiecare luna, prin care trebuie sa se treaca la inceputul fiecarei luni, facandu-se astfel o confirmare a cotelor de TVA si a procentelor la fondurile speciale pentru luna respectiva. Variabile generale din acest submodul prezinta variabilele cu care lucreaza programul, fiind un fisier de preferat sa nu fie modificat decat de utilizatorii cunoscatori foarte buni ai aplicatiei.

     Daca din modulul de Deschidere sesiune se selecteaza societatea cu care se doreste a se lucra iar apoi se reintra in modulul principal, primul lucru care se remarca este blinking-ul pe care il face prompterul la luna in lucru. Daca se doreste lucrul intr-o alta luna decat cea curenta nu trebuie decat sa se introduca cifra lunii respective iar datele care se vor introduce vor fi aferente acestei luni. Daca, in schimb, se vrea a se lucra in luna curenta, prin tastarea Enter-ului sau a tastelor directionale prompterul va inceta din blinking si la denumirea modulelor se va colora cate o litera, facand astfel posibila selectarea acestora prin apasarea tastei corespunzatoare. In acest moment sunt accesibile oricare module fie cu tastele directionale, fie cu tastarea literei colorate a modulului pe care dorim sa-l accesam.

     In situatia in care se doreste a se introduce o noua societate se vor urma pasii prezentati in acest capitol.

Navigare articole

 
         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).