Sinteza legislativa 4 – 8 martie 2019

 Ordinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 509/2019 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.236/2018 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en détail produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat și biocombustibili, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 171 din 4 martie 2019.

  • De acum, distribuitorii angro de carburanți nu mai sunt obligați să aibă depozite, dacă n-au nevoie de ele.
  • Mai multe detalii, AICI.
  • Intrare în vigoare: 4 martie 2019. 

 Hotărârea Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competențele profesionale, educația, formarea și atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 173 din 5 martie 2019.

  • În anexa la ordin, pot fi găsite normele privind competențele profesionale ale psihologilor cu drept e de liberă practică. De asemenea, în altă anexă la același ordin, pot fi găsite norme referitoare la educația și formarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică. În final, ordinul mai conține o anexă în care sunt prevăzute norme privitoare la atestarea profesională a psihologilor.
  • Intrare în vigoare: 5 martie 2019.

 Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 12/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 185 din 7 martie 2019.

  • Ordonanța vizează unele eliminarea unor modificări recente în domeniul justiției. Eliminările se referă la modificări privind numirea în conducerea unor parchete sau ocuparea funcțiilor prin delegare, printre altele. 
  • Mai multe detalii, AICI

Intrare în vigoare: 7 martie 2019.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.