Sinteza legislativa 27 septembrie – 3 octombrie 2021

Șoferii profesioniști, exceptați de la măsura carantinei la intrarea în țară, dacă arată un test negativ

Printr-un act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial, șoferii profesioniști au fost oficial exceptați de la măsura carantinei de 14 zile la intrarea în țară, sub condiția de a face dovada unui test negativ RT-PCR pentru infecția cu noul coronavirus.
+ Ce document trebuie să le dea firmele angajaților pentru a se deplasa pe timpul carantinei de noapte. Pentru deplasările în interes de muncă în timpul carantinei de noapte, firmele trebuie să dea fiecărui angajat care nu e vaccinat sau recent trecut prin infectarea cu COVID-19 câte o adeverință specială pentru a o arăta organelor de ordine publică, dacă se întâlnesc cu acestea pe timpul nopții.

Proiect: Angajatorii vor putea compensa munca suplimentară a salariaților cu zile libere plătite într-un termen mai lung

Orele muncite peste programul de lucru trebuie recompensate de angajator cu ore libere plătite în termen de 60 de zile de la acumularea lor, așa cum prevede, în prezent, Codul muncii. Totuși, acest termen urmează să fie extins până la 90 de zile, potrivit unui proiect de OUG.
+ Cheltuielile de deplasare ale telesalariatului la sediul firmei – clauze specifice și mod de încadrare. Telemunca poate însemna că avem angajați care lucrează la câteva sute de kilometri distanță de sediul firmei, în țară. Dacă vrem ca, o dată pe lună sau la altă perioadă, telesalariatul să vină la birou pentru a îndeplini anumite sarcini de muncă, ce facem cu cheltuielile de transport? Firma care suportă aceste cheltuieli cum le încadrează? E cazul să includem în contract o clauză specială, dacă e ceva ce se va întâmpla cu periodicitate? Răspunsurile la aceste întrebări sunt în articolul.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.