Sinteza legislativa 26 iulie – 1 august 2021

 Actul normativ care a schimbat, de la 1 august, regulile legislației privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate a fost oficializat. Astfel, de-acum, concediul medical va avea, în primă fază, cel mult patru zile, dacă este eliberat de medicul de familie.
+ Ordinul stabilește, totodată, și cum vor monitoriza medicii persoanele aflate în concediu medical. Pe scurt, medicii curanți vor întocmi un plan de urmărire a evoluției bolii care va cuprinde două etape: prima va fi una de evaluare, iar cea de-a doua va cuprinde urmărirea evoluţiei afecțiunii care a determinat incapacitatea temporară de muncă.

 Stare de alertă: Ce măsuri oficiale de relaxare se aplică, de la 1 august, pentru afaceri. Măsurile de relaxare pentru afaceri, aferente stării de alertă, ce urmează să se aplice de la 1 august 2021 au fost oficializate aseară de Guvern. Acestea se referă, în principal, la evenimentele culturale în aer liber, evenimentele private și la activitatea barurilor, cluburilor, discotecilor și sălilor obișnuite de jocuri.
Guvernul va permite mitinguri și demonstrații cu până la 500 de persoane, însă organizarea va depinde de incidența cumulată la 14 zile din localitatea respectivă.
Locurile în care poți intra doar dacă ești vaccinat

 Anul 2015 se prescrie în curând: În contextul în care termenele de prescripție au fost suspendate mai multe luni anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, vă spunem că sunt ultimele săptămâni în care contribuabilii mai pot cere de la stat banii pentru care au obținut dreptul de restituire în 2015. Totodată se va prescrie și dreptul Fiscului de a stabili creanțe fiscale aferente anului 2015.

 Sinteza lunii iulie pentru HR: Pentru o lună de vară, cu activitate redusă pentru unii angajatori din cauza concediilor de odihnă, domeniul relațiilor de muncă a avut parte de multe noutăți. În acest context, v-am pregătit o sinteză a schimbărilor de luna trecută, care au constat în noi mențiuni în CIM, zi liberă pentru vaccinare și modificări la concediile medicale și nu numai.

 Agenda lunii august: Cele mai importante chestiuni la care să fie atente companiile și PFA-urile. Luna aceasta vine cu termene și obligații de raportare importante pentru companii: termenul-limită pentru depunerea raportărilor contabile semestriale, modificări importante la concediile medicale, trecerea la depunerea exclusiv online a declarației de mediu, măsuri suplimentare de relaxare pentru afaceri și nu numai, pe care vi le prezentăm, concret și în detaliu, în articol.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.