Sinteza legislativa 3 – 7 februarie 2020

  Ordinul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor nr. 102/2020 privind aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru entitățile raportoare supravegheate și controlate de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 75 din 3 februarie 2020.

  • Firmele au obligația adoptării unor proceduri interne și instruirii angajaților în ceea ce privește prevenirea spălării banilor.
  • Mai multe detalii, AICIAICI, AICI și AICI.
  • Intrare în vigoare: 3 februarie 2020.

  Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 547/2020 pentru modificarea Normelor metodologice privind utilizarea și completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) și a ordinului de plată multiplu electronic (OPME), aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 246/2005 a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 82 din 5 februarie 2020.

  • Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului, care este un instrument pentru efectuarea plăților către și de la Trezoreria Statului, nu mai trebuie ștampilat de către angajații de la stat
  • Mai multe detalii, AICI.

Intrare în vigoare: 5 februarie 2020.

Navigare articole

         

PartenerAcest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.